2021-04-17 15:31 EDT


View Issue Details Jump to Notes ]
IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001509FSSCPgameplaypublic2008-03-30 07:57
ReporterElvendark 
Assigned To 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilitysometimes
StatusclosedResolutionduplicate 
Product Version3.6.9 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001509: Target box and lead indicator dissapear when using mouse, stay when using a joystick.
DescriptionTarget box and lead indicator dissapear when using mouse, they just vanish as soon as I press the fire key/button (prim and sec), until that point the target box is ok.
On the other hand everything works fine with a joystick.

=> only when shooting while moving with mouse...

playing FSPort (main campaign), will hand in screenshot and launcher info later...
Additional Informationhad a european retail version installed, cleared it and installed FSO by FSO Installer (forgot to clear the registry, did it after new install).

WIN98, Radeon 9600XT, Athlon XP 3200, 1GB Infineon,
TagsNo tags attached.
Attached Files
  • jpg file icon HUD1.jpg (104,240 bytes) 2007-10-05 06:26 -
    jpg file icon HUD1.jpg (104,240 bytes) 2007-10-05 06:26 +
  • jpg file icon HUD2.jpg (104,128 bytes) 2007-10-05 06:26 -
    jpg file icon HUD2.jpg (104,128 bytes) 2007-10-05 06:26 +

-Relationships
child of 0000481resolvedZacam Problems related to the pilot file code (container for multiple bugs) 
+Relationships

-Notes

~0008555

Elvendark (reporter)

Here my cmdline:

D:\FS\fs2_open_3_6_9.exe -mod FSPORT,mediavps -spec -glow -env -jpgtga -mipmap -missile_lighting -cache_bitmaps -dualscanlines -targetinfo -orbradar -rearm_timer -ballistic_gauge -ship_choice_3d -3dwarp -warp_flash -fps -debug_window

AIF: 16x; AA: 4x; VertSync: off by default @ graca settings
16bit colour, 1280x1024

~0008556

taylor (administrator)

There is nothing wrong here, it just selected a different target. The mouse buttons share a config slot with the joystick HAT, so this is almost certainly just a control config problem. Go to the control config screen (F2, "Control Config" on bottom-right) and make sure that you don't have any conflicts. You'll want to double check that no HAT control is assigned targeting functions.

~0008557

Elvendark (reporter)

Jeah, I assigned target functions to the hat. worked fine for me, but then I will change it to something else, thx for helping me ;)
Never read anything abount the cfg conflict between hat and mouse...

~0008558

taylor (administrator)

It's a little known problem, took me a while to figure it out too when I had the same issue the first time. I'm rewriting the code to get rid of this, so that none of the config is shared, but that new code isn't going to show up until sometime next year. For now the only option is just to reassign the config to get rid of the conflict.
+Notes

-Issue History
Date Modified Username Field Change
2007-10-04 16:26 Elvendark New Issue
2007-10-05 06:26 Elvendark File Added: HUD1.jpg
2007-10-05 06:26 Elvendark File Added: HUD2.jpg
2007-10-05 06:29 Elvendark Note Added: 0008555
2007-10-05 10:01 taylor Note Added: 0008556
2007-10-06 13:42 Elvendark Note Added: 0008557
2007-10-06 15:39 taylor Note Added: 0008558
2008-03-30 07:56 taylor Relationship added child of 0000481
2008-03-30 07:57 taylor Status new => closed
2008-03-30 07:57 taylor Resolution open => duplicate
+Issue History